Tryggare taxi

Den här artikeln ska handla om vad du kan göra för att din taxiresa ska bli tryggare. Jag ska helt enkelt ge dig tre tips som kan hjälpa dig att resa säkert. För tyvärr utsätts en del för olika typer av övergrepp när de åker taxi. Det kan vara allt från rån till sexuella ofredanden. Det är såklart inte försvarbart på något sätt, och skulden ligger helt och hållet på taxichauffören. Det finns dock finns saker som du kan tänka på för att minska risken för att något sådant ska hände just dig. Det är inte ditt ansvar att följa dessa tips – du ska kunna åka taxi hur du vill och när du vill utan att behöva utsättas för brott. Poängen med den här artikeln är bara ge dig information om hur du undviker att utsätta dig för onödiga risker.

Tryggare taxi

Åk inte svarttaxi

Först och främst: åk inte svarttaxi. Du ska så klart kunna lita även på den människa som kör svarttaxi, men så är det tyvärr inte. När du hoppar in i en svarttaxi kan du aldrig veta vem som kör. Även chaufförer på lagliga, registrerade taxibolag kan så klart bete sig olämpligt, men risken för det är betydligt mycket lägre än att en svarttaxichaufför gör något dumt. På taxibolagen är personalen kontrollerad, och de har ID-handlingar synligt i taxibilen. Men vem som helst kan ta sin egen bil, åka ner på stan och börja köra svarttaxi. Du har ingen aning om personen är kriminell eller har andra intentioner än att köra dig dit du vill. Därför är det så klart en onödig risk att välja svarttaxi. När du åker svarttaxi förlorar dessutom de ärliga taxibolagen och taxichaufförerna inkomst, och hela branschen blir mer otrygg.

Åk inte svarttaxi

Åk med en kompis

Vill du minska risken ytterligare så kan du åka tillsammans med en kompis. Om ni är flera som reser tillsammans blir resan tryggare. Speciellt om ni ska åka sent på kvällen kan det vara klokt att dela taxi. Dessutom är det roligare att åka ihop! Även om själva resan är säker, och ni känner er trygga, så blir det givetvis trevligare om ni är flera kompisar som åker tillsammans. Och det är bättre för miljön! Att dela på en taxi har många fördelar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.