Tips du inte får lära på en taxikurs

Jag tänkte att jag kanske skulle dela med mig av lite tips och funderingar som kan vara bra att kunna eller ha lite koll på om man funderar på att bli taxiförare. Jag delar upp dem i olika ämnen  och ger min syn på dem. Kanske kan det hjälpa nån.

Lokalsinne

Många tror att endera så har man ett bra lokalsinne eller inte, men det går faktiskt att träna upp. Eftersom jag själv fick träna upp det så började jag också kolla runt lite om det var möjligt, och då stötte jag på mycket intressant och upplyftande information.Om man har ett dåligt eller ett bra lokalsinnet har mycket med arv och miljö att göra. Men det går att träna upp hävdar hjärnforskare. Det första man börjar med är att intressera sig för vart man befinner sig och suger in allt i sin hjärna med blicken. Kanske kan man referera till olika saker eller händelser som gör det lättare att komma ihåg.

Lokalsinne

Jag gjorde så att jag åkte till en ny stad som jag inte kände så väl, sen körde jag runt och låtsades som att jag spelade in en video av omgivningen och hur jag körde. Sen bestämde jag mig för olika platser att köra till. Sedan stannade jag på någon lämplig plats, blundade och gick igenom det i huvudet. Jag tänkte lite så att jag bara tryckte på play och sedan spelade upp den videofilm som jag spelat in när jag kört. För mig funkade det jättebra.Andra har andra knep, som att skärpa till sig genom att låtsas att om man hamnar fel så kommer ett gäng att sno en på alla pengar och mobilen. Den pressen funkar för en del. Det gäller helt enkelt att hitta det sätt som funkar för just dig.

Hitta samtalsämnen

Att tiga är guld…ja så kan det vara när man kör taxi, man ska inte besvära någon i onödan om de inte själva öppnar upp och vill prata. Men det finns också kunder som verkligen gillar att prata och då kan det vara lite skönt att ha en del koll på saker.De flesta klarar att småprata och svara på enkla frågor men att konversera på riktigt är en annan sak. Dock är det ju inte meningen att du ska lära känna din kund så djupt, det är ju förmodligen enda gången du träffar honom/henne. Ja, om det nu inte handlar om specialavtal med nån som reser ofta eller att du jobbar på en mindre ort.

Hitta samtalsämnen

En grej som i alla fall är bra är att visa intresse, oavsett om du är intresserad av vad personen pratar om eller inte. Man ska heller inte vara feg att berätta om det är något de pratar om som du inte vet något om. Bättre att vara ärlig än att låtsas.Det handlar mest om att kunna prata om lite allt möjligt så därför är det bra att vara lite allmänbildad och att hänga med i nyheter, speciellt lokala nyheter för sånt kan engagera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.