Taxi i Barcelona

Alla lagliga taxibilar i Barcelona är gula och svarta. Du ser lätt när det finns en tillgänglig taxi i din närhet då den gröna lampan tänds på taxibilens tak. Annars kan du alltid gå till stora torg såsom Placa de Catalunya för att vara säker på att hitta en ledig taxibil. Att åka taxi i Barcelona är billigare än att åka taxi i Stockholm och kan därför vara ett bra alternativ till kollektivtrafiken. Dock kan det vara lite dyrare att åka taxi på helger än vad det är på vardagar och om du förbeställer en taxi kostar det också lite extra.

Taxi i Barcelona
Taxi i Barcelona

Alla taxibilar som är licenserade måste följa taxametern och chaufförerna går därför inte ofta med på att besluta om ett fast pris innan ni har nått fram till resans destination. Du kan självklart ge lite dricks till taxichaufförerna, men var även uppmärksam och se efter att de inte redan har kryddat notan lite extra. Du rekommenderas att åka taxi när du rör dig på de lite större gatorna och ska färdas en bit, men om du vill ta dig mellan ett litet kvarter till ett annat är det bättre att gå eller åka kollektivt, då det blir så mycket smidigare och mysigare för dig att ta dig fram på det sättet. Dessutom är det fordonsförbud i de gotiska kvarteren, vilket skapar en känsla av att det historiska och kulturella arvet verkligen tas tillvara på. Om du har funderat på att ta en Über i Barcelona får du fundera lite till, då tjänsten nämligen är förbjuden i Spanien.

Trixi

Förutom att du inte behöver sitta instängd i en bil och fastna i trafiken, är den trehjuliga cykeltaxin Trixi ett mer miljövänligt alternativ. Har du gått hela dagen i staden och avslutat kvällen nere vid stranden och det känns som att dina fötter inte kan bära dig längre men du vill fortfarande utforska mer av Barcelona? Då är Trixi ett utmärkt alternativ till biltaxi för att färdas tillbaka till ditt hotell. Trixi finns tillgängligt i staden fr. o. m. mars-november och det går att använda tjänsten mellan kl 11.00-20.00 lokal tid. En Trixi rymmer två personer. Om du inte redan har förbestämt din destination finns det fem fasta turer du kan välja mellan för att upptäcka staden från den bekväma lilla cykelvagnen. Du hittar oftast en ledig Trixi framför La Catedral eller Monument a Colom.

Gocar GPS

Är du varken sugen på att ta vanlig taxi eller ett lugnare tempo i en Trixi? Då kanske ditt bästa alternativ är att åka Gocar! En Gocar är en liten bil som har två förprogrammerade turer som du kan välja mellan, eller så kan du köra precis dit du vill. Den är utrustad med GPS och en högtalare som talar om för dig vilka platser du besöker och vilka sevärdheter du passerar. Gocar är ett smidigt och flexibelt sätt att ta sig runt i staden, då du kan stanna till när du vill. Precis som i en Trixi ryms två personer i en Gocar. Dock måste du ha hjälm och körkort för att få tillåtelse att hyra en.

Gocar GPS
Gocar GPS