Hur jag började köra taxi del 2

Mitt i allt mörker så hade jag nog börjat tycka synd om mig själv. Och en annan grej var att jag blivit folkskygg. Jag drog mig undan allt och alla, de vänner vi hade innan verkade tycka att det var roligare att besöka mitt ex´s hus istället för min lilla lägenhet. Jag tappade självförtroende och självkänsla totalt. Det var som att utan huset, förhållandet och jobbet så hade jag inte längre någon identitet. Jag hade tappat mig själv.

En riktig vän

Men en dag kom en vän över, vi har inte ens varit vänner speciellt länge men hon visade sig vara den allra bästa vännen någon kan ha.Hon hade sett vad som börjat hända med mig och hon ville stoppa det. Utan att få mig att känna någon skuld för den jag blivit så började hon systematiskt bygga upp mig igen. Vet inte riktigt vad hon gjorde men det blev aldrig något tvång eller “nu jäklar måste du rycka upp dig!”. Istället smög hon liksom med mig på roligheter utan att jag fattade det. Som gymmet till exempel, det blev naturligt att hänga på henne. Vi lagade mat tillsammans, kolla filmer, tog långa promenader och vi pratade.

levande igen

Plötsligt började jag notera mina egna förändringar. Jag började leva igen. Och en dag när hon bjöd med mig på en fest så tackade jag ja.Det var en fantastisk kväll! Jag hade glömt hur roligt det var att faktiskt ha roligt.Nu är det dock inte festen i sig jag ska berätta om utan slutet av den. När jag skulle ta en taxi hem väldigt sent på natten så var taxichauffören en ung kvinna också, med fem barn. Vi fick sån kontakt och hon berättade sin historia vilken var väldigt lik min egen.

Framtiden

Den natten funderade jag mycket. Om hon med sina fem barn kunde så kunde väl jag? Varierande arbetstider och spännande jobb. Kanske var det taxichaufför jag skulle bli?När jag vaknade på söndagen letade jag allt jag kunde hitta på nätet om hur man går tillväga för att få taxilegitimation. Det skulle kosta en del men jag fick min pappa att låna mig. När jag sedan på måndagen skulle börja ta nästa steg i mina planer så kollade jag bara posten först. Där fanns ett brev från Arbetsförmedlingen. I brevet fanns en inbjudan till en informationsträff kring taxiutbildning.Den känslan, det var som att universum talade till mig! Taxichaufför var min framtid, nu visste jag det.

Självsäker

Det var som att allt vände med det brevet, jag räknade ner till dagarna när rekryteringsmötet skulle hållas. På något vis så kände jag mig helt säker på att jag skulle bli antagen, jag bara visste det. När dagen för mötet kom där utbildningsledarna och taxi representanter skulle presentera yrke och utbildning så var det över 100 personer på plats. Först fick vi lyssna till dem och sen fick vi träffas en och en för att lämna CV och intervjuas. Ett bra intryck gjorde jag nog för jag var en av de tio utvalda som skulle få gå kursen! Gratis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.