Flygtaxi, del 2

Välkomna tillbaka till den här andra delen av vår artikelserie om flygtaxi. Om du ska resa utomland med flyg ställs du nämligen inför ett val: ska du ta buss, taxi eller din egen bil till flygplatsen? I den första artikeln i serien skrev jag om att ta sig till flygplatsen. Jag behandlade bland annat vilka nackdelar det har att ta sin egen bil, samt fördelen med att ta taxi istället för flygbuss. I den här artikeln ska jag fortsätta på samma tema, men istället skriva några rader om hur du kan resonera när du efter flygresan ska transportera dig från flygplatsen till ditt hotell. Buss eller taxi? Det här behöver du veta.

Åka med buss?

Först och främst: vilka fördelar och nackdelar finns det med att åka buss till hotellet? Tja, den största nackdelen är att man så klart är trött efter en lång flygresa. När man landar känner man sig alltid rätt sunkig och vill komma fram till hotellet så snabbt som möjligt. Det har hänt mig åtskilliga gånger när jag har varit ute och rest, att den buss som ska ta mig från flygplatsen till hotellrummet är kraftigt försenad. Jag kan intyga att det inte är speciellt roligt att sitta, svettig och spak, i trettio grader värme, och vänta i över en timma på att bussen ska komma. När bussen väl anländer ska den fyllas med både packning och folk. Alla är trötta, varma och irriterade.  Och bussen erbjuder sällan någon svalka; luften där inne är varm och unken. Det luktar svett. När bussen äntligen har kommit iväg så ska den sedan dessutom stanna på en rad olika hållplatser och släppa av passagerare. Om du hade tagit en taxi hade du varit på hotellet för länge sedan…

Åka med buss?

Fördelar då? Jo, det är ofta billigare. Men inte alltid. Ofta tar resebolagen ett enormt överpris för att det ”ingår” transfer från flygplatsen till hotellet i din bokning. Du tror att det är gratis, men det kostar mer än det smakar.

Fördelar med taxi

Det kan som sagt faktiskt vara billigare med taxi. Men det är inte den största fördelen med att välja att åka taxi från flygplatsen till hotellet. Som jag tidigare varit inne på, så är det tidsaspekten som är det främsta argumentet. Om du tar taxi istället för att vänta på bussen, så kommer du fram till hotellet mycket snabbare. Medan de andra resenärerna trängs på en kvalmig buss, kan du ta en drink vid poolen. Men det finns ytterligare fördelar. Du slipper till exempel släpa på tungt bagage i onödan. Dessutom kan du konversera med taxichauffören under resan – då kan du lära dig mycket spännande om området!

Fördelar med taxi

Men det är viktigt att du har koll på priset. Kolla upp vilka priser som är rimliga innan du reser. Då slipper du att bli lurad.

Vad ingår i din bokning?

Redan när du bokar din resa ska hålla kolla på vad som ingår. Ibland ingår buss mellan flygplats och hotell, men ibland kan man välja bort transfer och få ett billigare pris. Då kan det faktiskt löna sig att ta en taxi istället. Det är viktigt att noggrant granska texten i bokningen, så att du vet vad som ingår – och vad allt kostar. Ibland försöker resebolagen pracka på dig transfer från flygplatsen till hotellet för ett överpris. Kontrollera alltid vad detta kostar – och välj taxi om det är dyrt. Då kan du spara både tid och pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.