Flygtaxi, del 1

Ska du resa utomlands? Ska du flyga? Funderar du på hur du ska ta dig till flygplatsen? Och hur ska du ta dig från flygplatsen till hotellet när du har landat på din destination? Just det här ska jag skriva mer om i den här artikelserien. För dessa frågor kan nämligen handla om ganska mycket pengar. Samtidigt är det en fråga om bekvämlighet. Om du är trött efter flygresan, och har mycket bagage med dig, så är det skönt att hoppa in i en taxi som tar dig direkt till hotellet. Men om du inte förhandlar om rätt pris är risken stor att du i slutändan får betala ett kraftigt överpris. I den här första artikeln ska jag skriva om att ta sig till flygplatsen. I nästa del ska jag istället ge tips på vad ni kan tänka på när ni har landat, och ska ta er till hotellet!

Taxi till flygplatsen?

Så, dagen har äntligen kommit och det har blivit dags för dig och familjen att åka till flygplatsen! Men hur ska ni ta er dit? De tre vanligaste sätten som folk åker till flygplatsen på är: egen bil, taxi eller någon form av flygbuss/tåg. Nu måste ni alltså bestämma er för vad ni ska åka. Ska ni ta bilen eller bussen? Eller ska ni ta taxi till flygplatsen?Har ni egen bil? I så fall känns det så klart lockande att bara slänga in packningen i bilen och rulla iväg till flygplatsen. Det är också smidigt sen när ni kommer hem igen. Då kan ni snabbt och enkelt ta er hem när ni är trötta efter en lång flygresa. Men det finns flera anledningar till varför ni ska låta bilen stå kvar hemma. För det första är parkeringen på flygplatsen väldigt dyr. Det kommer troligtvis bli betydligt dyrare att parkera på flygplatsparkeringen än att ta en taxi!

Taxi till flygplatsen?

Dessutom är det hög stöldrisk på parkeringar som ligger intill flygplatser. Eftersom bilarna som parkeras vid flygplatser ofta står parkerade en lång tid, så har biltjuvarna lägre risk att bli påkomna. De kan välja ut en bil som passar och sedan i lugn och ro bryta sig in i den. Dessutom kan det dröja flera veckor innan ni upptäcker att bilen är stulen och kan göra en polisanmälan. Då kanske biltjuven redan är färdig med bilen och har dumpat den någonstans. Det är helt enkelt tryggare för biltjuven att sno en bil från flygplatsparkeringen. Att ta en taxi är alltså både billigare och säkrare än att ta den egna bilen.

Buss till flygplatsen?

Buss till flygplatsen?

Hur är det då med buss till flygplatsen? Flygbussen har faktiskt flera fördelar framför taxi. En viktig fördel är miljön; det är bättre för miljön att åka buss. Flygbussen är dessutom billigare – speciellt om du reser ensam. Men om du har bråttom till flygplatsen så är flygbussen inte något vidare bra alternativ. För att ta flygbussen måste du först åka in till stan, och där byta till bussen som tar dig ut till flygplatsen. Det tar helt enkelt alldeles för lång tid om du har bråttom. Du vill ju inte missa planet… Då är det bättre att ringa efter en taxi, plockar upp dig och snabbt kör dig dit du ska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.